Een kado voor jezelf, uit liefde voor jezelf.

Hallo,

Wat een heerlijk weer hebben we de afgelopen weken gehad. De warmte, de zon, de vitamine D….. Ècht even opladen! Oké, soms even te warm, de één kan er beter tegen dan de andere tenslotte. Al met al, weer dat we nodig hebben in deze tijd waarin veel dingen onzeker zijn. De zon die ons de knuffel gaf en ons als een warme deken omsloot, die ons liefde geeft in al zijn eenvoud.

Liefde geven en ontvangen kan op zoveel manieren! Zoals hierboven omschreven door de warmte van de zon die je als een soort liefde kunt ervaren. Natuurlijk de liefde van en voor je kinderen, de liefde van en voor de natuur en natuurlijk de liefde van en voor onze geliefden, onze naasten, onze familie.

En liefde geven kan ook als kado in de vorm van een sieraad, aan een ander of aan jezelf. Klinkt dat gek, een sieraad aan jezelf geven? Nee hoor, veel mensen kunnen liefde geven in de vorm van een bijzonder kado aan zichzelf. Dat verdien je als mens! Gewoon, omdat je goed bent zoals je bent!

Net zoals die ene dame die pas met een reismandje in haar hand haar hoofd even om de hoek van de deur liet zien en vriendelijk vroeg: ” Ik heb mijn kitten bij me, mag hij mee naar binnen?”

Ik was op dat moment met een klant in gesprek en zei haar tussendoor dat dat natuurlijk mocht. Als dierenvriend mogen van mij altijd honden mee naar binnen en natuurlijk deze kleine rode kater ook. Op zich natuurlijk heel bijzonder dat deze vrouw met haar kitten op pad gaat, gewoon voor de gezelligheid, als maatjes, zo vertelde ze later. Ik was nagenoeg klaar met mijn gesprek en zag vanuit mijn ooghoek hoe de vrouw liefdevol tegen haar kitten sprak.

Een paar minuten later zaten we samen om de tafel met mijn schetsblok tussen ons in. De reismand op tafel en het deurtje ging open, nadat ze dat even geïnformeerd had. Ik, nieuwsgierig hoe de kleine kater zou reageren, stemde toe. Terwijl de kleine kater voorzichtig op ontdekking ging op de grote tafel, begonnen wij ons gesprek.

Het werd zo’n mooi en bijzonder gesprek! 


Ze begon haar verhaal te vertellen, dat ze haar man is verloren en dat nu deze kleine rode kater haar gezelschap houdt. Haar maatje. Ze wil graag een ring laetn ontwerpen en daar as in laten verwerken en een vingerafdruk. Nu was er door het uitvaartcentrum geen afdruk genomen omdat het haar op dat moment niet nodig leek. Totdat ze opeens dacht: “Ik wil het toch!”  En zo heeft ze met verf een afdruk genomen van de handen van haar overleden man. Voelt dat raar als je dit leest? Ik kan het helemaal begrijpen! Op het moment dat de emotie het hoogst is en de uitvaartondernemer vraagt of je dat wilt, kun je bijna niet helder nadenken. Er komt zoveel op je af! En er is zoveel emotie. Ik hoor met enige regelmaat dat mensen spijt hebben dat ze het niet hebben gedaan. Vandaar dat ik deze vrouw kan begrijpen dat ze het alsnog heeft gedaan.

Ik ben gaan schetsen terwijl ze haar wensen vertelde. Een mooie vloeiende vorm, geen druk model, ongeveer 7mm breed, waren een aantal punten die voorbij kwamen. na een aantal schetsen te hebben gemaakt, kwamen we uit op het model van de foto. Een prachtige gouden ring met de vingerafdruk en in het hogere, bredere gedeelte is as verwerkt.

Een bijzonder punt was nog dat de zelfdgemaakte handafdruk niet zo scherp was. Daarom heb ik met de handgraveur overlegd of hij er wellicht nog een mooie afdruk uit kon halen. Meedenkend als hij is, is hij aan de slag gegaan en heeft veel lijnen kunnen herleiden tot de huidige afdruk. Deze vrouw was zo blij met het resultaat, dat de afdruk nog zo mooi kon worden vanaf deze eenvoudige manier van het nemen van een afdruk.

Een lieve vrouw en zo dankbaar. En dat maakt mij tegelijk ook dankbaar, dat ik zulke mooi sieraden mag maken met al de passende verhalen erbij.

Creatieve groet, Monique

 

Ontvang mijn Tips & Tricks!Wil je je sieraden langer mooi houden?

Natuurlijk wil je niets liever dan je sieraden mooi houden! Sieraden kunnen hun glans verliezen door het gebruik. Aanslag die zich laat zien als donkere delen op je sieraad. Het mooie matte deel, wat zo'n mooi contrast gaf met het glanzende deel, vervaagt langzaam. De mooie transparante stenen verliezen hun glans.

Wil jij je sieraden mooi houden? Schrijf je in en ontvang mijn Tips & Tricks

Creatief BerichtNieuwe sieraden, mooie verhalen & leuke weetjes

Ontdek de nieuwswaarde en leuke weetjes van mijn creatieve bericht! Maximaal één keer per maand stuur ik een creatief bericht, soms duurt het wat langer. Leuk om te lezen en nieuwe sieraden te bekijken.