Van onrust naar rust

Niet zo lang geleden stapt er een jonge vrouw mijn winkel binnen. Ze verteld me eerlijk dat ze op zoek is naar een second opinion. Alsof ze zich verontschuldigde dat ze niets kwam laten maken of kopen. Ze is met haar ring bij een juwelier geweest en deze juwelier reageerde niet fijn. Ik kon duidelijk merken dat het haar onzeker had gemaakt en niet goed wist wat ze met de situatie aan moest. Ze had haar verlovingsring gekocht via een veiling en deze bleek niet op de juiste maat te zijn. Helaas kon ze er niet voor bij het veilinghuis terecht en dus ging ze op pad. Zo kwam ze bij deze juwelier terecht. Hij vertelde haar dat het echt niet ging met deze ring, dat als hij op maat gemaakt moest worden dat de stenen er uit zouden vallen, dat het niet ging lukken etcetera…..
Kortom….geen fijne reactie en zeker niet de reactie waar de jonge vrouw naar op zoek was.
En zo kwam ze bij mij terecht, vanuit Eindhoven…..

Ik bekeek haar ring. Ik keek eerst naar de stenen en had het gevoel dat ze hem al een tijd droeg omdat de stenen zo dof waren. Dat bleek niet zo te zijn en ook handcrème of iets dergelijks werd niet gebruikt. Vervolgens keek ik naar de goudkeuren, er staat een niet-officieel 18krt keur in, wat zou mogen duiden op 18krt witgoud, al is dat niet 100% zeker. Ik kon niet goed zien wat er met de zijstenen aan de hand was. De vierkante middensteen, met daar omheen kleine steentjes werden versterkt door de vijf stenen in de zijkanten van de ring. En deze vijf stenen aan de zijkanten leken niet stevig gezet. Ik liep naar mijn werkruimte en heb de stenen eerst even snel schoongemaakt. De vrouw was helemaal verbaasd! Binnen een minuut glommen de stenen haar tegemoet!

Ik heb haar uitgelegd wat ik voor haar kon doen. Ik deelde mijn twijfel met betrekking tot het niet goed vast zitten van de stenen. Hiervoor wil ik graag contact opnemen met een hele ervaren diamantzetter om te kijken naar wat de beste oplossing is. Verder vertelde ik haar na het opmeten van haar maat dat ik wellicht de ring iets ovaal maak, omdat het deel van de ring met de zijstenen zich niet laat buigen en ik wil voorkomen dat er tijdens mijn werk of in de toekomst stenen uitvallen. Ze zal er niets van merken, je kunt het alleen zien als je de ring afhebt. Ook kan er iets kleurverschil optreden na het solderen en dat kan ik meteen oplossen door de ring te rhodineren. (heel eenvoudig omschreven: een laagje witgoud aanbrengen op de ring zodat de kleur weer overal gelijk is) of wellicht kan ze dat ook doen net voor haar trouwen, dan zijn de ringen beide helemaal mooi voor de grote dag!

Dat idee sprak haar wel aan. Na alles met elkaar gedeeld te hebben bedankte ze me hartelijk en zei dat ze er graag even over na wilde denken. Ik had het graag gedaan en wenste haar een fijne dag.

Na 10 minuten kwam ze weer binnen en zei dat ze het graag wil laten maken. Ik merkte nog wel een beetje voorzichtigheid en stelde haar gerust dat het echt geen probleem is om de ring op maat te maken en dat het niet de eerste keer is dat ik het zo oplos met een ring. Ik verzekerde haar dat ik tussentijds contact op neem met haar om door te spreken wat de ervaren diamant zetter voor ideeën heeft, zodat we samen kunnen kijken of er iets nodig is om de stenen beter vast te zetten. Ik gaf haar het ontvangstbewijs mee en met een lach op haar gezicht verliet ze de winkel.

Al met al voelde ik me heel goed, dat ik haar angst weg heb kunnen nemen, door open en eerlijk met haar te communiceren over wat mijn bevindingen zijn. Ik ga er mee aan de slag en weet zeker dat ze heel tevreden zal zijn! Wordt vervolgd…..

Ontvang mijn Tips & Tricks!Wil je je sieraden langer mooi houden?

Natuurlijk wil je niets liever dan je sieraden mooi houden! Sieraden kunnen hun glans verliezen door het gebruik. Aanslag die zich laat zien als donkere delen op je sieraad. Het mooie matte deel, wat zo'n mooi contrast gaf met het glanzende deel, vervaagt langzaam. De mooie transparante stenen verliezen hun glans.

Wil jij je sieraden mooi houden? Schrijf je in en ontvang mijn Tips & Tricks

Creatief BerichtNieuwe sieraden, mooie verhalen & leuke weetjes

Ontdek de nieuwswaarde en leuke weetjes van mijn creatieve bericht! Maximaal één keer per maand stuur ik een creatief bericht, soms duurt het wat langer. Leuk om te lezen en nieuwe sieraden te bekijken.