Een workshop waarbij je naar huis gaat met een zelfgemaakt zilveren sieraad. Na het volgen van deze workshop weet ik dat je blij bent dat je de stap hebt durven nemen, eindelijk dat sieraad gemaakt! Je bent trots op jezelf en blij met het resultaat, dit had je van te voren niet gedacht, dat jij zoiets waardevols en blijvends zelf hebt gemaakt.

Alweer een tijd geleden werd ik gemaild. Deze vrouw was bezig een vrijgezellenfeest te organiseren. En het leek haar leuk om een workshop te volgende met zeven dames. Er was een idee gekomen om zelf iets te maken tijdens deze dag. De vrouw die me mailde, vertelde dat ze zich onzeker voelde met betrekking tot de workshop. Ze wist wel dat er mogelijkheden zijn om zelf iets te maken, maar ze is bang dat het niets zou worden en dat het zonde van hun geld zou zijn, omdat het merendeel helemaal niet zo creatief is.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om tijdens een vrijgezellenfeest een high-tea te gaan doen of ergens te gaan suppen. Dat is leuk in het moment en de foto’s achteraf zul je ook nog wel eens bekijken. Het leuke van een workshop is dat je naar huis gaat met iets blijvends dat je zelf gemaakt hebt! En niet zomaar iets, maar een ring, (sleutel)hanger of oorhangers van zilver.

workshop sieraden maken - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt

Creatief met zilver

Tijdens de workshop krijg je uitleg over het ontwerpen, het gebruik van de gereedschappen en de machines. Je hebt een vrije keuze in wat je wil gaan maken, je kunt je creativiteit die in iedereen verborgen, zit de vrije loop laten. Je gaat nadenken over wat je wilt maken. Ik kijk of je ontwerp, die je met jouw creatiekracht ontwerpt, haalbaar is en ik begeleid het proces. Je ziet niet alleen het sieraad groeien, ook je zelfverzekerdheid krijgt een fijne boost. Van papier naar een sieraad onder professionele begeleiding.

Er zijn allerlei beslissingen te nemen vanaf het moment dat je een zilveren plaatje in je handen krijgt en je ziet tijdens het maakproces wat voor gevolg dat heeft. Ik laat je ervaren en voelen. Bijvoorbeeld kijken naar wat er gebeurt met een sieraad bij een kleine verandering. Ik laat je nadenken en meedenken over de te nemen stappen. Ik betrek je al vanaf het begin in het ontwerpproces, door te tekenen, te vragen en te laten zien. Jij bent degene waar het om draait die dag. We bespreken de details tot het gevoel van “Dat is wat ik wil, dit voelt goed”.

Op deze manier heb je in tegenstelling tot een andere activiteit aan het eind van de dag iets tastbaars in handen.

Je kun jezelf voorhouden dat je niet creatief genoeg bent of dat het toch niet mooi gaat worden als je zelf een zilveren sieraad gaat maken. Of dat je geen ervaring hebt en onzeker bent of je echt wel terecht kunt zonder ervaring. Ik weet zeker dat je jezelf gaat verrassen met wat je kunt maken.

Verras jezelf en boek deze workshop onderaan deze pagina, je zult versteld staan van het resultaat.

Ontwerp naar sieraad

Iedereen heeft creativiteit in zich, je verrast jezelf tijdens zo’n dag. Ben je bang dat je zelf geen groepje vol krijgt van minimaal vier personen, geen probleem. Schrijf je gewoon in, alleen of met een vriendin en dan ontstaat het groepje vanzelf. Ook als je niet houdt van het werken in groepjes, is dit een heerlijke middag. Je werkt namelijk alleen voor jezelf en aan jouw sieraad, aan jou de keuze of je het gesprek aangaat met iemand. Mocht je het spannend vinden om dit te gaan doen, dan kan ik je gerust stellen. Er is altijd een ontspannen sfeer, waardering voor elkaar en een gevoel van gelijkheid, omdat iedereen voor het eerst een sieraad aan het maken is.

Na deze dag voel je trots! Trots dat jij dit helemaal zelf hebt gemaakt. En je hebt een mooi verhaal te vertellen over hoe het sieraad tot stand is gekomen en wat het je heeft gebracht. Kortom een blij en tevreden gevoel.

Wil je weten hoe de workshop in zijn werk gaat? Bekijk dan mijn filmpje over de workshop en lees de tekst daarbij.

Workshop - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt
Workshops - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt
Workshop - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt
Workshop - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt

Informatie en boeken

Er zijn 3 verschillende varianten om uit te kiezen.

Workshop ‘Edelsmeden met zilver’

Tijdens deze 5,5 uur durende workshop maak je een zilveren sieraad, een hanger, ring, oorhangers of een sleutelhanger. Tijdens deze workshop wordt er niet gesoldeerd. De technieken als buigen, walsen, hameren, klinken, afwerken enz. komen wel allemaal aan bod en natuurlijk ga je aan het eind naar huis met een prachtig sieraad. De workshop is inclusief koffie, thee, versnaperingen, gebruik van gereedschappen en de ruimte en natuurlijk het zilver. Ook is er de mogelijkheid een eenvoudige lunch bij te boeken à € 7,- p.p. of een luxere lunch à € 10,- p.p.

De workshop is geschikt voor kleine groepen. Met 4 tot 6 deelnemers is iedereen verzekerd van de aandacht en begeleiding die nodig is om tot een mooi resultaat te komen. Je kunt je per persoon of als groepje inschrijven. Wil je er zeker van zijn dat de workshop door kan gaan? Schrijf je dan in met een groepje van minimaal vier personen.

Voor een complete groep leggen we de datum in overleg vast. Bel 06-54 25 89 02 voor het maken van een afspraak. Je kunt je ook individueel inschrijven via het boekingsformulier hieronder. De data zijn onder voorbehoud van minimaal 4 inschrijvingen.

De kosten voor deze workshop zijn € 130,-

 

Workshop ‘Edelsmeden met zilver, met extra technieken’

Tijdens deze workshop maak je een zilveren sieraad, een hanger, ring, oorbellen of een sleutelhanger. Tijdens deze workshop kan er ook gesoldeerd worden als dat nodig is in je ontwerp. Solderen kost meer tijd, daarom krijg je de mogelijkheid om je sieraad op een andere dag af te maken, mocht dat binnen de 5 uur niet lukken. Deze terugkomdag wordt ter plekke afgesproken, soms kan dat al de volgende dag of avond zijn. Ook kun je vooraf aangeven of je bijvoorbeeld een edelsteen in je ontwerp wilt gebruiken. Ik kan dan zorgen voor de juiste edelsteen en eventuele extra materialen die daar voor nodig zijn. De technieken als buigen, walsen, hameren, klinken, afwerken enz. komen ook allemaal aan bod en natuurlijk ga je aan het eind naar huis met een prachtig sieraad. De workshop is inclusief koffie, thee, versnaperingen, gebruik van gereedschappen en de ruimte en natuurlijk het zilver. Ook is er de mogelijkheid een eenvoudige lunch bij te boeken à € 7,- p.p. of een luxere lunch à € 10,- p.p.

De workshop is geschikt voor kleine groepen. Met 4 tot 6 deelnemers is iedereen verzekerd van de aandacht en begeleiding die nodig is om tot een mooi resultaat te komen. Je kunt je per persoon of als groepje inschrijven. Wil je er zeker van zijn dat de workshop door kan gaan? Schrijf je dan in met een groepje van minimaal vier personen.

Voor een complete groep leggen we de datum in overleg vast. Bel 06-54 25 89 02 voor het maken van een afspraak. Je kunt je ook individueel inschrijven via het boekingsformulier hieronder. De data zijn onder voorbehoud van minimaal 4 inschrijvingen.

De kosten voor deze workshop zijn € 130,- exclusief de extra materialen die je wilt gebruiken en de extra tijd voor het terugkom moment. De kosten voor de extra tijd die je nodig hebt, of die ik nodig heb om je sieraad af te maken, worden bepaald aan de hand van de werkzaamheden en het aantal personen. Het kan maximaal € 75.- per uur zijn.

 

Workshop ‘Edelsmeden individueel’

Heb je speciale wensen voor een workshop? Wil je bijvoorbeeld alleen een sieraad maken onder mijn begeleiding? Of samen met je partner een sieraad of trouwringen maken? Dat kan! Bij deze workshop kun je ook kiezen voor geelgoud of witgoud. Of bijvoorbeeld het verwerken van edelstenen. Of het zetten van deze stenen ook door jou gedaan kan worden, hangt af van het ontwerp en de moeilijkheidsgraad. Het verwerken van het edelmetaal, het walsen, solderen, buigen en alle handelingen die nodig zijn, worden allemaal door jou gedaan. Je kunt je gevoel echt in het sieraad leggen.

De datum plannen we in overleg. De kosten voor deze workshop hangen af van het soort materiaal en de hoeveelheid die nodig is. Daarnaast betaal je kosten per uur, zodat je kunt kijken naar de tijd dat je er mee bezig bent. De kosten per uur zijn € 75.-

De workshop is inclusief koffie, thee, versnaperingen, gebruik van gereedschappen, de ruimte en de lunch, mocht deze in de workshop vallen.

Een totaal prijs voor deze workshop is niet vooraf te noemen, alleen een benadering van de prijs wanneer we weten wat er gemaakt gaat worden. Een gemiddelde workshop duurt zo’n 6 uur, dan hebben de meesten hun sieraad klaar. Als we 1 op 1 werken, heb je geen verlies van tijd omdat er meerdere mensen zijn waar je bijvoorbeeld even op wacht. Afhankelijk van het materiaal dat je nodig hebt en het aantal uur, ontstaat de prijs. Tijdens deze workshop maak zelf je unieke en authentieke sieraad of trouwringen.

 

Zie je het al helemaal voor je? BOEK één van deze workshops onderaan deze pagina of vraag een datum aan.

Boekings Formulier

  Selecteer de gewenste datum *

  Ik wil een datum aanvragen

  Inschrijven kan tot uiterlijk 1 week van te voren. Wilt u toch nog meedoen, bel even naar 06-54 25 89 02

  Het Resultaat

  Workshop resultaat - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt
  Workshop resultaat - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt
  Workshop resultaat - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt
  Workshop resultaat - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt