Wil je je sieraad nog persoonlijker maken? Ben je benieuwd hoe het is om edelsmid te zijn? Word  edelsmid voor één dag en maak zelf een uniek zilveren sieraad. In de workshop ‘Creatief met zilver’ maak je aan de hand van je eigen ontwerp een hanger, ring, oorbellen of sleutelhanger van zilver. Na een gezellige, leerzame dag ga je naar huis met een persoonlijk, handgemaakt sieraad van echt zilver. Leuk om te doen samen met vrienden en vriendinnen, collega’s of familie. Een uitje dat zeer geschikt is als vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of cadeau voor een verjaardag of jubileum. Denk ook aan een sieraad om jouw mijlpaal of overwinning vorm te geven.

workshop sieraden maken - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt

Creatief met zilver

De workshop ‘Creatief met zilver’ begint met een kop koffie of thee met iets lekkers erbij. Ik leg je eerst uit wat we precies gaan doen, hoe je omgaat met het gereedschap en welke stappen je gaat zetten om tot een mooi eindresultaat te komen. Dan starten we met het maken van een tekening. Je kunt voorbeelden meenemen of je laten inspireren door andere cursisten. Met strookjes papier en het maken van tekeningen ga je je idee visualiseren. Zo ontdek je of jouw ontwerp haalbaar is. Er is veel mogelijk en natuurlijk denk ik met je mee en geef ik je tips en adviezen voor het beste resultaat.

Ontwerp naar sieraad

Als het ontwerp naar je zin is, kun je beginnen met de uitvoering. De basis is een plaatje zilver. Misschien is het voor jouw ontwerp nodig om dat plaatje eerst wat dunner te maken door het te walsen. Als het zilver de gewenste dikte heeft, ga je met een kraspen de lijnen van je ontwerp overbrengen zodat je daarlangs kan gaan zagen. Daarna bewerk je het zilver met een vijl en een schuurlat. Afwerkingen zoals matteren en polijsten komen ook aan bod. Je kunt er zelfs voor kiezen om jouw ontwerp te verfraaien met één of meerdere zirkonia’s. Zirkonia’s zijn er in verschillende kleuren en ze zijn gezet in een zilveren zetkastje zodat je ze gemakkelijk kunt verwerken. Je ziet jouw idee stap voor stap tot leven komen. Het plaatje zilver verandert in een mooi sieraad dat helemaal naar jouw eigen smaak is, met de afwerking van jouw voorkeur. Het resultaat is uniek en kun je met trots dragen.

Workshops - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt

Informatie en boeken

De workshop ‘Creatief met zilver’ duurt ongeveer 5,5 uur en vindt plaats in mijn atelier in Helvoirt. De kosten zijn € 100,- per persoon. Dit is inclusief koffie, thee, versnaperingen, zilver, gebruik van gereedschappen en de ruimte en natuurlijk het zilver. Ook is er de mogelijkheid een eenvoudige lunch bij te boeken à € 7,- p.p. of een luxere lunch à € 10,- p.p.

De workshop is geschikt voor kleine groepen. Met 4 tot 7 deelnemers is iedereen verzekerd van de aandacht en begeleiding die nodig is om tot een mooi resultaat te komen. Je kunt je per persoon of als groepje inschrijven. Wil je er zeker van zijn dat de workshop door kan gaan? Schrijf je dan in met een groepje van minimaal vier personen.

Voor een complete groep leggen we de datum in overleg vast. Bel 06-54 25 89 02 voor het maken van een afspraak. Je kunt je ook individueel inschrijven via het boekingsformulier hieronder. De data zijn onder voorbehoud van minimaal 4 inschrijvingen.

Boekings Formulier

Selecteer de gewenste datum *

Ik wil een datum aanvragenZaterdag 6 april 9:30uZaterdag 11 mei 9:30u

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 week van te voren. Wilt u toch nog meedoen, bel even naar 06-54 25 89 02

Het Resultaat

Workshop resultaat - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt
Workshop resultaat - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt
Workshop resultaat - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt
Workshop resultaat - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt