Een workshop waarbij je naar huis gaat met een zelfgemaakt zilveren sieraad. Na het volgen van deze workshop weet ik dat je blij bent dat je de stap hebt durven nemen, eindelijk dat sieraad gemaakt! Je bent trots op jezelf en blij met het resultaat, dit had je van te voren niet gedacht, dat jij zoiets waardevols en blijvends zelf hebt gemaakt.

Alweer een tijd geleden werd ik gemaild. Deze vrouw was bezig een vrijgezellenfeest te organiseren. En het leek haar leuk om een workshop te volgende met zeven dames. Er was een idee gekomen om zelf iets te maken tijdens deze dag. De vrouw die me mailde, vertelde dat ze zich onzeker voelde met betrekking tot de workshop. Ze wist wel dat er mogelijkheden zijn om zelf iets te maken, maar ze is bang dat het niets zou worden en dat het zonde van hun geld zou zijn, omdat het merendeel helemaal niet zo creatief is.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om tijdens een vrijgezellenfeest een high-tea te gaan doen of ergens te gaan suppen. Dat is leuk in het moment en de foto’s achteraf zul je ook nog wel eens bekijken. Het leuke van een workshop is dat je naar huis gaat met iets blijvends dat je zelf gemaakt hebt! En niet zomaar iets, maar een ring, (sleutel)hanger of oorhangers van zilver.

Binnenkort komen er meerdere varianten bij! Hou de website of social media in de gaten.

workshop sieraden maken - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt

Creatief met zilver

Tijdens de workshop krijg je uitleg over het ontwerpen, het gebruik van de gereedschappen en de machines. Je hebt een vrije keuze in wat je wil gaan maken, je kunt je creativiteit die in iedereen verborgen, zit de vrije loop laten. Je gaat nadenken over wat je wilt maken. Ik kijk of je ontwerp, die je met jouw creatiekracht ontwerpt, haalbaar is en ik begeleid het proces. Je ziet niet alleen het sieraad groeien, ook je zelfverzekerdheid krijgt een fijne boost. Van papier naar een sieraad onder professionele begeleiding.

Er zijn allerlei beslissingen te nemen vanaf het moment dat je een zilveren plaatje in je handen krijgt en je ziet tijdens het maakproces wat voor gevolg dat heeft. Ik laat je ervaren en voelen. Bijvoorbeeld kijken naar wat er gebeurt met een sieraad bij een kleine verandering. Ik laat je nadenken en meedenken over de te nemen stappen. Ik betrek je al vanaf het begin in het ontwerpproces, door te tekenen, te vragen en te laten zien. Jij bent degene waar het om draait die dag. We bespreken de details tot het gevoel van “Dat is wat ik wil, dit voelt goed”.

Op deze manier heb je in tegenstelling tot een andere activiteit aan het eind van de dag iets tastbaars in handen.

Je kun jezelf voorhouden dat je niet creatief genoeg bent of dat het toch niet mooi gaat worden als je zelf een zilveren sieraad gaat maken. Of dat je geen ervaring hebt en onzeker bent of je echt wel terecht kunt zonder ervaring. Ik weet zeker dat je jezelf gaat verrassen met wat je kunt maken.

Verras jezelf en boek deze workshop onderaan deze pagina, je zult versteld staan van het resultaat.

Ontwerp naar sieraad

Iedereen heeft creativiteit in zich, je verrast jezelf tijdens zo’n dag. Ben je bang dat je zelf geen groepje vol krijgt van minimaal vier personen, geen probleem. Schrijf je gewoon in, alleen of met een vriendin en dan ontstaat het groepje vanzelf. Ook als je niet houdt van het werken in groepjes, is dit een heerlijke middag. Je werkt namelijk alleen voor jezelf en aan jouw sieraad, aan jou de keuze of je het gesprek aangaat met iemand. Mocht je het spannend vinden om dit te gaan doen, dan kan ik je gerust stellen. Er is altijd een ontspannen sfeer, waardering voor elkaar en een gevoel van gelijkheid, omdat iedereen voor het eerst een sieraad aan het maken is.

Na deze dag voel je trots! Trots dat jij dit helemaal zelf hebt gemaakt. En je hebt een mooi verhaal te vertellen over hoe het sieraad tot stand is gekomen en wat het je heeft gebracht. Kortom een blij en tevreden gevoel.

Wil je weten hoe de workshop in zijn werk gaat? Bekijk dan mijn filmpje over de workshop en lees de tekst daarbij.

Zie je het al helemaal voor je? BOEK deze workshop  onderaan deze pagina of vraag een datum aan.

Workshop - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt
Workshops - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt

Informatie en boeken

De workshop ‘Creatief met zilver’ duurt ongeveer 5,5 uur en vindt plaats in mijn atelier in Helvoirt. De kosten zijn € 120,- per persoon. Dit is inclusief koffie, thee, versnaperingen, gebruik van gereedschappen en de ruimte en natuurlijk het zilver. Ook is er de mogelijkheid een eenvoudige lunch bij te boeken à € 7,- p.p. of een luxere lunch à € 10,- p.p.

De workshop is geschikt voor kleine groepen. Met 4 tot 7 deelnemers is iedereen verzekerd van de aandacht en begeleiding die nodig is om tot een mooi resultaat te komen. Je kunt je per persoon of als groepje inschrijven. Wil je er zeker van zijn dat de workshop door kan gaan? Schrijf je dan in met een groepje van minimaal vier personen.

Voor een complete groep leggen we de datum in overleg vast. Bel 06-54 25 89 02 voor het maken van een afspraak. Je kunt je ook individueel inschrijven via het boekingsformulier hieronder. De data zijn onder voorbehoud van minimaal 4 inschrijvingen.

Boekings Formulier

Selecteer de gewenste datum *

Ik wil een datum aanvragen9 november 9:30u, 4 personen gereserveerd11 november 9:30u18 november 9:30u25 november 9:30u9 december 9:30u, 2 personen in optie16 november 9:30u, 2 personen in optie

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 week van te voren. Wilt u toch nog meedoen, bel even naar 06-54 25 89 02

Het Resultaat

Workshop resultaat - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt
Workshop resultaat - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt
Workshop resultaat - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt
Workshop resultaat - Edelsmederij puur & pracht Helvoirt